Help… Ik Heb Erectiestoornissen. Wat Te Doen?

Een erectiestoornis bij een man kan worden ervaren als iets heel onaangenaams.

Terwijl een stel uitkijkt naar een fijne, ontspannende tijd in de beslotenheid van de slaapkamer, loopt het in het geval van dergelijke problemen soms wat anders. Dan kan het zijn dat er in plaats van warme gevoelens van liefde en genegenheid hele andere emoties worden aangeboord. Gevoelens van frustratie en faalangst die nieuwe stress kunnen veroorzaken en de relatie zelfs kunnen ondermijnen.

Wat verstaan we onder een erectiestoornis?

  • Als het moeilijk is om een erectie te verkrijgen
  • Problemen bij het behouden van een erectie tijdens seksuele activiteit
  • Minder verlangen naar seks
  • Niet in staat zijn een orgasme te bereiken.

Is het mijn schuld?

Daar is een kort antwoord op te geven. “Nee.”

De meeste mensen geven zichzelf snel de schuld van allerlei dingen, ook van een erectiestoornis. Dat is niet juist. In tegenstelling tot wat Hollywood ons voorschotelt hebben de meeste mannen hier wel eens problemen mee. Ofschoon ouderdom van invloed is, is het zeker niet waar dat dit alleen oudere mannen treft. Ieder geval is anders en bij erectiestoornissen moeten we rekening houden met verscheidene oorzaken. Die kunnen op emotioneel vlak liggen, maar ook lichamelijk, dus is het verstandig om het probleem onder de loep te nemen voordat er actie ondernomen wordt.

Waar komt een erectie vandaan?

Simpel gesteld ontstaat een erectie doordat er meer bloed naar de penis stroomt. De bloedtoevoer wordt weer gestimuleerd door opwindende gedachten of fysiek contact met de penis. Daardoor ontspannen de spieren in de penis en kan het bloed makkelijker naar de penis stromen. Deze wordt daardoor stijf. Als dit proces verhinderd wordt door lichamelijke of geestelijke problemen zijn problemen op dit gebied vaak het resultaat met alle frustrerende gevolgen van dien. Maar waar het ook door komt, er is goed nieuws, want er zijn oplossingen.

Wat kan ik er aan doen?

Het is niet moeilijk te begrijpen dat een goed seksueel leven begint bij een gezonde geest in een goed werkend lichaam. Goede beweging, een uitgebalanceerd dieet en rust op de juiste tijd zijn dus essentieel. Sigaretten? Die zijn uit den boze en ook Roken ook overmatig alcoholgebruik moet de deur uit. Alcohol en nicotine hebben direct invloed op de gezondheid. Omdat erectiestoornissen veroorzaakt kunnen worden door andere lichamelijke gebreken (denk bijvoorbeeld aan hartproblemen en aanverwante ziekten en infecties) is het verstandig de situatie eens door te spreken met uw dokter. Erectiestoornissen kunnen zelfs optreden als bijwerking van geneesmiddelen die u wellicht gebruikt. Uw behandelend arts weet misschien een alternatief. Wellicht heeft u ook baat bij de zogenaamde Kegeloefeningen, daarmee traint u de bekkenbodemspier. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit een positieve uitwerking heeft op het functioneren van de penis.

Maar, zoals eerder gezegd kan het probleem ook psychische oorzaken hebben. Stress is de vijand van een goede seksuele ervaring. Angst, financiële zorgen, scheiding, onzekerheid over de naderende ouderdom… allemaal factoren die van invloed zijn. Een goede, warme en open relatie met uw partner zijn in dit geval essentieel, maar indien nodig kan therapie wonderen verrichten.

Conclusie

Ook aan de tunnel van erectiestoornissen kan een einde komen en in veel gevallen zijn er eenvoudige oplossingen die uw seksuele leven net dat zetje kunnen geven dat u nodig heeft om een gelukkig en plezierig leven te leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *