Hoe Erectiestoornissen Verhelpen

De niet gezonde levensstijl kan leiden tot grotere risico’s op erectie problemen. Roken kan niet alleen schade aan gezondheid brengen, het is ook de grote afwijking voor het stimuleren. Rokers ervaren meer obstakels in de bloedvaten, waarmee het bed plezier teniet wordt gedaan. Nicotine vormt een belemmering in de doorstroming. Testen die zijn uitgevoerd laat een significante afwijking zien door constante aanvoer van teer waardoor afwijkingen worden veroorzaakt in het lichaam. Aangezien de versteviging in de penis afhankelijk is van doorstroming, kan het gebruik van nicotine houdende producten de erectie periode minimaliseren.

Alcohol gebruik heeft een negatief effect

Het gebruik van alcoholhoudende middelen heeft een negatieve invloed op het krijgen van een erectie. Veel patiënten met erectiestoornissen waren genieters van deze middelen. Een biertje of wijntje kan geen kwaad, maar vermijd overdaad.

Overgewicht werkt ook niet mee

Overgewicht is ook geen bijdrage. Probeer uw lichaamsgewicht daarom zo goed mogelijk te maken. Behoudens dat te veel gewicht leidt tot een verhoogd risico op een vorm van diabetes, die zenuwen kan beschadigen, worden ook rondom de penis aantastingen gemaakt, die kunnen leiden tot erectie problemen.

Verlaag de cholesterol waarde

Afwijkende cholesterol waarde of een niet passende bloeddruk kan bloedvaten beschadigen. Het spreekt voor zich dat via beschadigde bloedvaten maar weinig bloed naar de penis stroomt. Een natuurlijke wijze van het aanpassen van voeding of te gaan bewegen verdient de voorkeur ten opzichte van medicamenten, omdat mogelijke bijwerkingen het probleem niet aanpakken of verergeren.

Chronische ziekten belemmeren

Chronische ziekten die het lichaam beïnvloeden hebben daarnaast een niet positieve bijdrage op het krijgen van zwellingen bij de penis. De bekende voorbeelden zijn

  • afwijkende bloeddruk,
  • afwijkende cholesterol waarden;
  • afwijkende suikerspiegel.

Wanneer deze ziekten goed onder controle zijn, beïnvloeden ze het krijgen van erecties minder dan eerder genoemde slechte leefgewoonten. Beide zaken tasten voornamelijk het lichaam intern aan en met name kleine bloedvaten, die de erectie stimuleren waar het nodig is. De behandeling hiervan kan eenvoudig worden behaald door het aanpassen van reguliere levensstijl en indien nodig medicatie.

Zoals eerder aangegeven kan diabetes, zenuwbanen aantasten die de erectie sturen. De verbeteringen met name op het gebied van bloedsuikerwaarden is van groot belang om verdere problemen te kunnen voorkomen en beter te kunnen genieten.

Ouderdom is een belangrijke factor

Bij het ouder worden neemt opbouw van testosteron bij mannen af. Een daling van de opbouw van het testosteron kan leiden tot een verlaging in het libido en als gevolg hiervan slappe erecties. Hoewel wetenschap van mening verschilt over de stimulatie van testosteron lijkt het in ieder geval de moeite waard om te zorgen dat het op peil blijft. Zorg dat uw vetpercentage laag blijft, u voldoende zink naar binnenkrijgt met uw voeding, en beweeg voldoende.

De natuurlijke weg, zorg voor ontspanning!

Bij mannen ontstaat spanning als de erectie niet ontstaat en er geen druk kan worden uitgeoefend zoals deze er zou moeten zijn. Tijdens het vrijen (of liefdesspel) gaat de man dan vaak meer aandacht besteden aan de uiteindelijke verbetering hierin dan aan de partner. Gevolg: hij verliest erectie of geen erectie ontstaat. Op deze manier komt de man in een negatieve spiraal terecht. Omdat hij denkt dat hij impotent is ontwijkt men de intimiteit. Richt u zich daarom  met de aandacht op uw partner. Probeer plezier te beleven aan intimiteit, seks is veel meer dan een orgasme. Strelen en knuffelen zijn ook vormen van seks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *