Hoe voorkom ik impotentie?

In dit artikel gaan we je uitleggen wat je zelf al zou kunnen doen om de kans op impotentie te verminderen. Het geeft geen garantie dat je geen last krijgt van impotentie, maar dan weet je in ieder geval zeker dat je het niet aan je levensstijl heeft kunnen liggen.

De eerste nacht dat het gebeurde

Deze nacht zul je waarschijnlijk niet snel meer vergeten. De nacht dat je mannelijk lid besloot om niet mee te werken terwijl je vrouw op je lag te wachten. Het kan zijn dat je een drukke week hebt gehad op werk, dat je net even een glas te veel op hebt met het avondeten. Je hebt je waarschijnlijk afgevraagd wat er aan de hand was. Waarom het niet wilde lukken om je mannelijk lid stijf te krijgen.

Je zelfbeeld is waarschijnlijk al meteen gezakt, je voelt je minder zeker over jezelf en over je eigen ‘zaakje’. Wees gerust, het gebeurt iedere man wel eens in zijn hele leven. Mannen praten er weinig tot niet over omdat er toch een stukje mannelijkheid wegvalt en dit bespreek je niet als mannen onder elkaar.

Je kunt zelf wat aanpassingen doen om ervoor te zorgen zodat het minder waarschijnlijk is dat het volgende keer weer gaat gebeuren. Want ook het mechanisme wat jouw mannelijk lid aanstuurt, heeft tenslotte een gezonde leefstijl nodig.

Wat kun je er zelf aan doen

Zoals eerder gezegd, als je onderstaande zaken opvolgt, wilt het niet zeggen dat je geen erectieprobleem meer kunt krijgen. Er zijn meerdere oorzaken maar je verkleint wellicht wel je kans op een probleem met je mannelijk lid.

  • Gun jezelf wat tijd

Ben je al wat meer op leeftijd? Geef jezelf dan ook wat meer tijd om een erectie te krijgen. Heb je al eens zonder erectie gestaan? Ook dan kan het even duren voordat het verhaal tussen je oren weg is. Zorg ervoor dat je voldoende opgewonden raakt en gestimuleerd wordt.

  • Bekijk je medicatie.

Het kan zijn dat je medicatie gebruikt die ervoor zorgt dat je je mannelijk lid minder goed omhoog krijgt of juist helemaal niet. Dit is vooral bij antidepressiva, bètablokkers en plasmedicijnen. Bespreek dit echter wel eerst met je huisarts.

  • Gebruik niet te veel alcohol.

Het is zeker zo dat je beter opgewonden raakt wanneer je een drankje op hebt, maar het heeft een kalmerende werking op je zenuwstelsel. Je bloedvaten zijn dus wijder en daardoor kun je geen stijve krijgen.

  • Te hoog cholesterol.

Zorg ervoor dat je je cholesterol op peil houdt, zodat je de bloedtoevoer naar je mannelijk lid niet moeilijker maakt.

  • Wees tevreden over je eigen lichaam.

Wanneer je niet zeker bent, kan het zijn dat je ook niet zeker bent over je prestaties. Doordat je van te voren al twijfelt, kan het zijn dat dit doortrekt en dat je geen stijf mannelijk lid krijgt.

  • Wees ontspannen.

Zorg ervoor dat je niet te veel stress in je lichaam hebt, dat even niets hebt om je druk over te maken of dat je dat niet meeneemt tussen de lakens. Zorgen kunnen namelijk ook een grote impact hebben op je mannelijk lid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *