In dit artikel zullen we je meer vertellen over welke dokter je onder andere kunt bezoeken wanneer je misschien te maken hebt met erectieproblemen, maar ook eventuele tips en behandelingen die hieruit voortvloeien.
Problemen in bed
Problemen in bed zijn vaak dingen waar mensen niet makkelijk over praten. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen, die hier moeite mee kunnen hebben. Het kan zelfs moeilijk zijn om te bespreken met je eigen bedpartner. Het is vooral van belang dat je beseft, dat dit niet vreemd is om deze problemen met je huisarts te bespreken. Het hoort tenslotte ook bij het werk van je huisarts en ook hier weten ze van. Dit is de eerste stap die je het beste kunt ondernemen wanneer je iets aan jouw erectiestoornis wilt gaan doen.
Een huisarts kijkt niet vreemd op wanneer een vrouw langskomt omdat ze gespannen is tijdens de seks, ze minder zin heeft of omdat ze juist pijn heeft wanneer ze met haar partner intiem is. Wanneer een vent langskomt die graag weer een stijve erectie wilt of juist vindt dat hij te snel klaarkomt, is dat net zo gewoon. Maar vaak voelt het voor een man alsof er iets niet functioneert en dat het lastig te bespreken en op te lossen is. Probeer het niet te lang voor je te houden, je kunt de klachten daar vaak alleen maar erger mee maken. Ook kan het zijn dat het dan langer duurt voordat de klachten zijn opgelost.
En zodra je eenmaal bij de huisarts zit, zul je merken dat dit allemaal niet zo vreemd aanvoelt. Je huisarts kunt je helpen om te zien waar de klachten vandaan komen, hierover een toelichting geven en als het mogelijk is, een behandelplan op gaan stellen waar je mee aan de slag kunt gaan thuis.
Er zijn meerdere behandelingen mogelijk bij erectieklachten. Wanneer het inderdaad psychisch is, kan een psychologische of seksuologische behandeling hulp bieden. Veelal is de eerste stap, na een gesprek met je huisarts, een gesprek met een seksuoloog. Aarzel vooral niet om hulp te zoeken. Het is geen ongewone aandoening en kan goed behandeld worden. Het is niet goed wanneer de erectieklachten moeten leiden tot het eind van je relatie terwijl het goed te behandelen is.
Tips en behandeling van je erectiestoornis
Voordat je naar de huisarts gaat is het handig om het onderstaande lijstje met vragen te beantwoorden zodat je goed voorbereid op weg kunt. Zo weet ook de huisarts meteen hoe lang je er al mee bezig zijn en dan ben je alvast goed bij jezelf nagegaan wat zoal de klachten zijn en waar ze vandaan kunnen komen.
- Wanneer had je voor het laatst een erectie?
- Op welk moment zijn de erectieklachten ongeveer begonnen?
- Heb je een aandoening of heb je medicatie?
- Leef je gezond?
- Heb je zelf een reden wat de waarom de klachten ontstaan kunnen zijn?
- Houdt iets je tegen om geil te worden? Ben je zoal niet zeker over je eigen lichaam?
- Maak je je ergens druk over? Zoal over je werk of geldzaken?
- Zou je liever anders met je partner intiem willen zijn?
Zodra je een goed beeld hebt voor jezelf kun je naar de dokter gaan en kijken wat je verder kunt doen. Het is wel van belang dat je oprecht bent en goed naar jezelf kijkt, anders heb je aan verdere behandelingen misschien ook niets.
Geef een reactie