Hoe Ontstaan Erectie Stoornissen

Erectie stoornissen zijn er in diverse vormen deze kunnen bestaan uit diverse vormen van seksueel onbehagen (impotentie). De stoornissen zijn er in drietal vormen, de eerste vorm is er een waarbij de seksuele aandrang met de levensgezel (het libido en aandrang) ontbreken. De tweede vorm is degene waarbij het libido wel aanwezig dus dat gaat wel goed, maar hierbij lukt het niet om een goede vorm en voldoende erectie te krijgen waarbij het lange tijd kan worden volgehouden (de lange termijn erectie stoornis). Daarnaast hebben wij een derde vorm, dit is degene waarbij het wel lukt om een voldoende erectie te krijgen, het probleem zit er echter in het laatste gedeelte, het niet tot een ‘geslaagde’ orgasme en een zaadlozing te komen. In deze drie hoofdvormen kan de grootste splitsing worden gemaakt, er zijn echter ook diverse tussenvormen mogelijk.

De gemeenschappelijke deler is dat bij een erectiestoornis wel het verlangen aanwezig is in de geest echter het lukt niet om tot een erectie te kunnen komen of de erectie is niet goed of stevig genoeg waarbij het met name gaat dat deze niet lang genoeg duurt om tot voldoening te komen.

Wat zijn de oorzaken van erectie stoornissen

De oorzaken voor erectiestoornissen bestaan uit zes hoofdvormen:

  • ziekte
  • medische behandelingen
  • drugs en medicatie
  • lichamelijke afwijkingen
  • leeftijd en
  • psychologische factoren

Laten we beginnen met de laatste psychische factoren.

De psychologie van erectie stoornissen

Als sprake is van spanningen op het werk, persoonlijk en in de relatie dan kan dit leiden tot angst, dit heeft direct zijn weerslag in de relatie en het seksuele vertrouwen dat in elkaar is ontstaan. Ook ziekten als depressies en burnouts kunnen leiden tot een verlaging van de seksualiteit. Eventueel twijfel maakt het probleem hierin nog vele malen groter in de relatie.

Ziektes vormen de basis van de problemen

De gevormde erectie problemen worden veroorzaakt door ziektes zowel hersenen, bloedvaten en de zenuwen. Het begint met de zenuwen die beschadigd worden door een ziekte, een voorbeeld is aderverkalking waardoor bloedvaten worden vernauwd en vervolgens geen erectie kan ontstaan. De aansturing door de hersenen wordt daardoor ook belemmerd en moet zorgen voor compensatie van deze zaken.

De medische problemen en behandelingen

De medische behandeling van deze ziekten zoals aderen met verkalking kan ook weer leiden tot beschadigingen tot zenuwen. De zenuwen zijn de basis van de bloedvaten die kunnen leiden tot het verbeteren van de erectie en indien deze niet functioneren is er sprake van de erectiestoornissen de gevormde obstakels.

Gebruik van drugs is niet bevorderlijk voor erecties

Eventuele drugs en medicijnen hebben dus een enorme invloed op de zenuwen en het seksuele functioneren van de man. Alcohol gebruik van cannabis gebruik doen het seksuele verlangen dan wel toenemen, maar het vermogen om tot de seksuele prestaties te kunnen komen wordt echter ook aangetast door deze externe invloeden.

Het lichaam moet goed geconditioneerd zijn

Lichamelijke afwijkingen kunnen vanaf de geboorte zijn ontstaan en zijn de lastigste categorie om aan te pakken. Dit kan zijn dat er in de penis te weinig bloedlichamen aanwezig zijn of dat sprake is van een voorhuid die last bezorgd bij het vormen van de erectie zelf waardoor eventuele seksuele activiteiten afnemen.

Ouderdom en leeftijd spelen een belangrijke rol bij erecties

De mate van ouderdom en de leeftijd van de man zelf is het natuurlijke proces van aftakeling dat aanwezig is en waarbij het stimuleren een grotere mate van inspanning behoeft. De afname neemt geleidelijk af naar mate de leeftijd vordert. Waarbij een daling met name zich inzet bij een leeftijd van 50 jaar.

Al de twijfels die ontstaan bij deze vormen maken het proces om tot een volgende erectie te komen weer lastiger waardoor een negatieve spiraal vanzelf wordt gevormd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *